TECHNISCHE INFORMATIE RVS KRANENWat is RVS nou eigenlijk?
RVS staat voor RoestVastStaal. Het oppervlak van RVS oxideert (reageert op zuurstof of op water) en veroorzaakt de oxidatielaag (beschermfilmpje). Deze beschermfilm isoleert het staal van de zuurstof, waardoor het staal niet oxideert (roest). RVS heeft bij juist gebruik een zeer lange levensduur.
RVS is loodvrij, roestvast, milieuvriendelijk, duurzaam en een prachtig materiaal !doorsnee_rvs_wastafelkraan_sento_stainless_600

  • RVS staat voor Roest Vast Staal en zal bij de juiste behandeling niet roesten
  • RVS is loodvrij
  • RVS heeft een lange levensduur
  • RVS kranen zijn milieuvriendelijk
  • RVS kranen hebben een chique uitstraling

 

Onderhoud van RVS Keukenkraan:
Wanneer men niet regelmatig schoonmaakt, zal er een vuilafzetting op het RVS ontstaan, chlorides kunnen daar eenvoudig onder gaan zitten en metaalzouten vormen, met als gevolg dat er roestvorming optreedt. De corrosie en vuilafzetting moet met behulp van een roestverwijderaar worden verwijderd. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want zouten en zuren tasten de beschermlaag van RVS aan, waardoor uiteindelijk alsnog roestvorming kan optreden.

Onderhoudsproducten
Om de juiste balans te vinden en optimaal te kunnen profiteren en genieten van uw prachtige RVS kranen moet u het RVS goed onderhouden! 
Er zijn verschillende goede RVS onderhoudsproducten verkrijgbaar, waarmee u de RVS producten goed kunt onderhouden. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want zouten en zuren tasten de beschermlaag van RVS aan, waardoor uiteindelijk alsnog roestvorming kan optreden.Voor de productie van de keukenkranen werkt

Sento Stainless werkt nauw samen met bekende leveranciers. Alle RVS kranen worden voorzien onderdelen met een van hoogwaardige kwaliteit:

Kerox - Binnwerk van de mengkranen:
Het keramische binnenwerk van de mengkraan is van het hoogwaardige merk Kerox. Kerox heeft een zeer lange reputatie en staat bekend om haar goede, duurzame kwaliteit.

Fluehs Thermostaten:
De RVS thermostaatkranen zijn voorzien van een thermostaat van Fluehs (thermostar) . Deze thermostaat is zeer veilig. Mocht het koude water uitvallen dan zal de kraan binnen 1 seconde uitgeschakeld worden.

Neoperl - Perlator:
De perlator (uitloop) van de keuken- en badkamerkranen zijn van Neoperl .  
Neoperl is een Duits-Zwitser merk en bekend om haar hoogwaardige kwaliteit.

Installatie Instructies & technische tekeningen:
Alle RVS kranen hebben een technische tekening met de precieze afmeting van de kraan en een uitgebreide installatie instructie, zodat de kranen éénvoudig te installeren zijn. De installatie instructie wordt met de RVS kranen meegeleverd en kunt u ook zelf downloaden.
De installatieinstructie en technische tekening vindt u op de online groothandel.

Bevestigingsset:
Bij de keukenkranen treft u een extra bevestigingsset in de verpakking. Met deze set kan de klant de kraan zelf monteren.

Garantie:
Sento Stainless staat garant voor de hoogwaardige RVS kranen en RVS accessoires. De garantie op al onze producten is 5 jaar na factuurdatum, tenzij anders overeengekomen.

Mileuvriendelijke en waterbesparende kranen:
De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.
Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau's: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.
Met de kranen van Sento Stainless draagt u hierin al bij, omdat het productieproces van RVS kranen milieuvriendelijker is dan de productie van de koperen kranen. Daarnaast biedt Sento Stainles de mogelijkheid om in diverse kranen waterbesparendende perlators in te bouwen, zodat u aan de normen van Green Key voldoet. Vraag naar de mogelijkheden !

RVS Zeepdispensers alleen geschikt voor PH-neutrale zeep:
De RVS zeepdispensers zijn alleen geschikt voor PH-neutrale zeep.
Wordt er andere zeep gebruikt, dan tast deze de oxidatielaag (beschermlaag) aan, waardoor het product alsnog gaat roesten.

Het oppervlak van roestvast staal oxideert (reageert op zuurstof en/of op water) en veroorzaakt een oxidatielaag (beschermfilmpje).
Deze film isoleert de staal van de zuurstof, waardoor het staal niet oxideert (roest).